top of page

Kotien nettiyhteydet

Palveluihimme kuuluvat nykyaikaisten nettiyhteksien suunnittelu ja asennus  koteihin. DATKO suunnittelee ja toteuttaa kotiisi tehokkaan datakaapeloinnin ja laitteet, joilla operaattorin lupaama huippunopeus saavutetaan.

 

Ratkomme nettiasiat kuntoon, oli kyse mistä tahansa nettiratkaisusta, esim. kiinteä dataverkko, mobiilidata, WLAN, valokuitu, kaapeli. Palvelemme eri tiloissa:

  • uudistalon nettiyhteydet

  • vanhan talon nettiyhteydet

  • vikatilanteet

  • nopeuden parantaminen

 

Neat Computer Desk
Working on a Computer

Soita 0500 889 039, niin kerromme, miten voimme räätälöidä

juuri sinulle sopivan nettiyhteyden! 

Nopeampi netti koteihin

Hidas nettiyhteys, verkon heikko signaali ja pätkivä verkkoyhteys ovat tuttuja ongelmia monille. Nopeuksiin vaikuttaa esim. taloon saapuva netti, talon sisäverkko, asunnon koko ja käytetyt laitteet. Ota yhteyttä, mikäli haluat parannuksia nettiyhteyksiin. Ratkomme jatkuvasti kotien erilaisia nettihaasteita ja olemme onnistuneet parantamaan nettiyhteyksien nopeuksia merkittävästi.

Erilaisia nettiyhteyksiä

Yleiskaapelointi

Yleiskaapelointi on nykyaikainen tapa toteuttaa kaikki sähköinen tiedonsiirto talossa. Yleiskaapelointi saatetaan tuntea myös vanhalla nimellä dataverkko. 

Laajakaistayhteyksien voimakkaan kasvun vuoksi on yleiskaapelointi  pientaloissa ja liiketiloissa erinomainen vaihtoehto nykyaikaisen tietoliikenneratkaisun toteuttamiseksi.

DATKO suunnittelee ja toteuttaa yleiskaapeloinnin aina noudattaen Viestintäviraston määräyksiä.

Valokuituliittymä

Internet- ja tv-sisällöt siirtyvät optisessa kuitukaapelissa valon nopeudella ja valokuitu on tiedonsiirtomenetelmänä ylivoimainen muihin tekniikoihin verrattuna. Viime vuosina ollaan alettu rakentaa optisia liityntäverkkoja eli tuomaan kuitua koteihin. DATKO:n palveluihin kuuluu kuitujen vieminen jakamosta koteihin ja kuidun päättäminen eli hitsaaminen.

Netti kaapelista

Nettiyhteyden voi saada myös kaapelimodeemin avulla 

Mobiilidata

Tietokone, älypuhelin tai tabletti yhdistetään verkkoon ns. mokkulan tai mastoon asennettavan modeemin avulla.  DATKO suunnittelee ja asentaa mobiilidataratkaisuja.

WLAN

Langaton lähiverkko eli WLAN (lyhenne sanoista wireless local area network) on paikallinen tietoliikenneverkko, jossa internetiin kytketty reititin toimii tukiasemana eli muodostaa langattoman internet-yhteyden. Kotitalouksissa WLAN:ia käytetään muun muassa verkottamaan langallinen internetyhteys langattomaksi, jottei asuntoihin tarvitse kaapeloida erillistä sisäverkkoa. DATKO suunnittelee ja asentaa erilaisia WLAN-pohjaisia ratkaisuja.

On the Phone
Using a Computer

Viestintäviraston määräykset

Viestintävirasto määrää sisäverkkojen rakentamisesta muun muassa uudisrakentamisessa ja olemassa olevia sisäverkkoja uudistettaessa. Valtion tietoyhteiskuntastrategiaan kuuluu, että vuodesta 2015 alkaen on 100 Mbit/s -nopeus yleisesti saatavissa koteihin, mikä toteutuu vain valokaapeliyhteydellä. Teleoperaattorit ovat rakentaneet optisia verkkoja jo kolmen vuosikymmenen ajan, mutta nämä ovat olleet pääasiassa runko- ja alueverkkoja. Vasta viime vuosina ollaan alettu rakentaa myös optisia liityntäverkkoja eli tuomaan kuitua kotiin.

Uudistalot

Viestintäviraston määräyksen M65A/2019 mukaan kaikkiin uudisrakennuksiin tulee rakentaa yleiskaapelointi-järjestelmä. Rakentamisvaiheessa on myös varauduttava siihen, että asunto voidaan myöhemmin liittää valokuidulla yleiseen televerkkoon.

Vanhat talot

Yleiskaapelointi kannattaa tehdä kustannussyistä muiden töiden yhteydessä silloin kun antenniverkkoa, sähköverkkoa tai molempia uusitaan. Yleiskaapelointi on edullisinta asentaa samassa yhteydessä muiden asennuksien kanssa, mutta toki se voidaan tehdä pelkästäänkin.

bottom of page